Rigidur
Troslojna gipsana ploča sa vlaknima
Gipsana ploča sa vlaknima. Glatke površine, tvrđa je i lakša od sličnih proizvoda na tržištu. RIGIDUR je već za kratko vrijeme osvojila tržište suhe gradnje. Njena su svojstva, kao i način postavljanja odlučujuća za ovaj uspjeh. Sve dosad poznate ploče pravljene su monolitno - za razliku od njih Rigidur se sastoji iz tri dijela.
Rigidur gipsana ploča sa vlaknima može se upotrebljavati za izgradnju pregradnih zidova, zatim za oblaganje zida uz pomoć ljepila, za oblaganje stropa i za izgradnju potkrovlja. Sa Rigidur estrih-elementima brzo se postavljaju i saniraju podovi. Budući da su podne ploče napravljenje tako da se uklapaju jedna sa drugom naročito su pogodne za sistem "uradi sam".
Lagana, čvrsta i glatka površina.
Sa pločom Rigidur H, novom homogenom pločom od Rigipsa, tesari, arhitekti, projektanti i statičari mogu se pouzdati u Rigips kvalitet kod dopune nosivih zidova. Zato jer Rigidur H ispunjava zahtjeve za dopunu nosivosti ili kao ucvršćavajuća obloga zidnih blokova za drvene kuće građene sistemom blokova.
Rigidur AK. Kod montaže ploča jednake visine kao i prostorija nude se izvjesne prednosti uštede vremena, jer nije potrebno tačno izravnjavanje ploča sa fugom od 5 mm. U zavisnosti od uslova prostora i konstrukcije koja se postavlja može se uštedjeti do 30 % vremena potrebnog za rad.